FOTO: Policajti počas domovej prehliadky pri Žiline zaistili zelenú sušinu aj 21-tisíc eur z predaja drogy


FOTO: Policajti počas domovej prehliadky pri Žiline zaistili zelenú sušinu aj 21-tisíc eur z predaja drogy
Galéria: 2 fotky
Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Žilinská krajská polícia informovala v piatok 16. júna 2023 o činnosti operatívnych pracovníkov Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline v súvislosti s odhalením páchateľa drogovej trestnej činnosti.

„V uplynulých dňoch, na základe príkazu sudkyne Okresného súdu v Žiline, vykonali policajti domovú prehliadku u A. M. z okresu Žilina, pričom zaistili nie len zelenú sušinu rastliny rodu Cannabis, ale aj zelené rastliny tohto rodu v rôznych štádiách ich rastu,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Zuzana Šefčíková.

Predbežné expertízne skúmanie ukázalo, že z časti zaisteného sušeného materiálu by bolo možné pripraviť až 62 bežných jednotlivých dávok tejto drogy. Policajti počas výkonu procesných úkonov zároveň zaistili aj hotovosť vo výške 21 600 eur, ktoré muž dostal za predaj drogy.

„Krajský vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 44-ročnému mužovi za obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi,“ spresnila hovorkyňa Šefčíková a doplnila, že vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet k návrhu na jeho väzobné stíhanie.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu