Do predajne na Kysuciach sa vlámali zlodeji a ukradli cukrovinky, pri úteku ich zastavil až výstrel


Foto: Do predajne na Kysuciach sa vlámali zlodeji a ukradli cukrovinky, pri úteku ich zastavil až výstrel
Galéria: 3 fotky
Foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline

Čadčanskí kriminalisti zadržali v nedeľu 14. mája v skorých ranných hodinách dvoch občanov Českej republiky pri vlámaní do predajne potravín v obci Raková, v okrese Čadca. Išlo o  33-ročnú ženu a 30-ročného muža.

Dvojica mala poškodiť sklenenú výplň okna na predajni, vojsť dnu a odcudziť  cukrovinky rôzneho druhu. Pri vlámaní ich však vyrušili čadčianski kriminalisti a tak sa dvojica dala na útek, pričom ich nezastavili ani opakované výzvy polície.

Policajti preto použili donucovacie prostriedky, a to varovný výstrel do vzduchu. „Celkom bol použitý jeden varovný výstrel. K zraneniu žiadnych osôb nedošlo,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová. Podozrivé osoby boli následne zadržané a predvedené na policajný útvar. 

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Čadca obvinil dvojicu z trestného činu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva a zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na ich vzatie do väzby. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu