Nepoučiteľný zlodej: Polícia v Martine vypátrala muža, ktorý opakovane kradol bicykle. Skončil vo väzbe


Foto: Nepoučiteľný zlodej: Polícia v Martine vypátrala muža, ktorý opakovane kradol bicykle. Skončil vo väzbe Foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline

So začiatkom cyklistickej sezóny sa zlodeji opäť zamerali na bicykle, ktoré dokážu veľmi ľahko speňažiť. Vo štvrtok 27. apríla sa takýmto nezákonným spôsobom pokúšal obohatiť aj 28-ročný muž z Martina, vďaka pohotovej reakcii vyšetrovateľov sa však bicykle rýchlo vrátili pôvodným majiteľom. 

Policajným preverovaním bolo zistené, že páchateľ mal v nočných hodinách vypáčiť plechové dvere vedúce do prízemnej chodby v bytovom dome na ulici A. Stodolu v Martine. „Odtiaľ odcudzil šesť bicyklov. Škoda, ktorú krádežou spôsobil bola predbežne vyčíslená na sumu vo výške 2770 eur,“ uviedla žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.



Pár hodín po krádeži operatívni pracovníci páchateľa vypátrali a zaistili odcudzené bicykle. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine mu vzniesol obvinenie pre zločin krádeže.

Následne bolo tiež zistené, že muž už bol v predchádzajúcich 12 mesiacoch za obdobný majetkový čin postihnutý. Obvinený je preto stíhaný väzobne. „Ďalšie podrobnosti a okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania,“ dodala Šefčíková. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu