VIDEO: Dvojica zlodejov za bieleho dňa kradne kvety z komunitnej záhrady na Vlčincoch


Foto: VIDEO: Dvojica zlodejov za bieleho dňa kradne kvety z komunitnej záhrady na Vlčincoch Foto: Facebook/Ni Ky

Obyvatelia obytného komplexu Arboreum na žilinskom sídlisku Vlčince spoločne vytvorili komunitnú záhradu, do ktorej vkladajú svoj čas, lásku a starostlivosť. Dnes dopoludnia ich zaskočilo a rozhnevalo video, ktoré zdieľala Žilinčanka v príspevku na sociálnej sieti.

Kamerové zábery zachytávajú dvojicu zlodejov, ktorá neoprávnene trhá kvitnúce kvety zo záhonov Arboreum Garden. Zatiaľ čo muž zostáva pri vozidle, žena sa prechádza pomedzi paneláky a trhá kvetiny. Keď si uvedomí, že ju niekto pozoruje, rozbehne sa k automobilu a odídu preč.


Zlodeji sa na krádež s najvyššou pravdepodobnosťou pripravili, keďže v kufri osobného vozidla mali nachystané rôzne nádoby, do ktorých kvety ukladali. Okrem kradnutia navyše zastavili na parkovacom mieste vyhradenom pre zdravotne ťažko postihnuté osoby. Obyvatelia komplexu prípad nahlásili polícii.


„V mene Arboreum Garden ďakujem všetkým poctivým návštevníkom našej záhrady, ktorí prídu pozrieť jej krásu OČAMI. Verím, že sa to nebude opakovať. Záhrada je pre všetkých, ale nie je bezplatným kvetinárstvom,“ uviedol jeden z tvorcov záhrady.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu