Zlodej vzal z opravovaného domu pri Martine náradie a odev za takmer 2-tisíc eur, pristihol ho majiteľ


Foto: Zlodej vzal z opravovaného domu pri Martine náradie a odev za takmer 2-tisíc eur, pristihol ho majiteľ Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Majiteľ domu v obci pri Martine si chcel prerobiť obydlie, na jeho pracovné náradie sa však ulakomil zlodej. Našťastie ho pristihol priamo pri čine a páchateľ za nedokonaný skutok poputuje za mreže.

Muž v rekonštruovanom dome strávil celú noc uprostred januára. Do budovy, ktorá bola v tom čase neobývaná, sa dostal cez nezamknuté vchodové dvere. V priebehu niekoľkých hodín sa poprechádzal po miestnostiach a zobral z nich viaceré cenné predmety.

V dome našiel tri motorové píly, pokosovú uhlovú elektrickú pílu na drevo, tri elektrické vŕtačky, dve nastreľovacie pištole na klince, elektrické búracie kladivo a odvlhčovač vzduchu. Náradie vyložil cez okno obývacej izby k exteriérovej stene budovy.


„Následne z kuchyne rodinného domu vzal červenú teplákovú bundu, čiernu vestu, sivú teplákovú bundu, maskáčovú bundu a iné odevné zvršky,“ uvádza trestný rozkaz martinského súdu.


Počas toho, ako zbieral oblečenie, sa do domu vrátil jeho majiteľ. Zlodeja tak pristihol priamo pri čine a privolal políciu. Pokiaľ by odniesol všetky nachystané predmety, spôsobil by škodu vo výške viac ako 1 850 eur.

Obvinený podľa súdu spáchal prečin krádeže v štádiu pokusu, keďže sa „dopustil konania, ktoré bezprostredne smerovalo k dokonaniu trestného činu prisvojiť si cudziu vec tým, že sa jej zmocní a spôsobí tak malú škodu, avšak k dokonaniu trestného činu nedošlo.“

Sudca Okresného súdu v Martine koncom apríla rozhodol, že zlodej skončí za mrežami. Najbližších šesť mesiacov preto strávi v ústave na výkon trestu odňatia slobody so stredným stupňom stráženia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu