Na freeridovej trati v Ružomberku sa vážne zranil 52-ročný cyklista z Maďarska, odviezol ho vrtuľník


Foto: Na freeridovej trati v Ružomberku sa vážne zranil 52-ročný cyklista z Maďarska, odviezol ho vrtuľník Foto: Horská záchranná služba

Hoci Bike Park Malinô Brdo spustil novú sezónu len pred týždňom, už dnes na jednu z tratí smerovali horskí záchranári aj vrtuľník. Spoločnými silami pomohli staršiemu cyklistovi, ktorý sa vážne zranil pri páde. O zásahu informovala Horská záchranná služba na svojom oficiálnom webe.

V sobotu 13. mája v dopoludňajších hodinách spadol na obľúbenej trati s názvom Modrý zamat 52-ročný cyklista z Maďarska. Utrpel pritom vážny úraz. Privolaným horským záchranárom povedal, že ho bolí horná aj dolná končatina. Okrem toho sa sťažoval aj na bolesti krčnej chrbtice, ktoré netreba podceňovať.



Záchranári Horskej záchrannej služby mu na mieste podali medikamentóznu liečbu a ošetrili ho. S podozrením na poranenie chrbtice požiadali o súčinnosť posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby zo Žiliny,“ priblížila situáciu Horská záchranná služba.

Keďže vrtuľník nemohol v lesnom teréne pristáť, na trať bol spustený príslušník jeho posádky. Leteckí záchranári následne zraneného muža vytiahli do vzduchu pomocou navijaku a transportovali ho do ružomberskej nemocnice na ďalšie vyšetrenia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu