Pri nehode v Konskej sa zranili tri ženy, po 24-ročnú vodičku priletel záchranársky vrtuľník


Foto: Pri nehode v Konskej sa zranili tri ženy, po 24-ročnú vodičku priletel záchranársky vrtuľník Foto: Facebook/Lukaš Luky Piala

Začiatkom týždňa sa pri Rajeckých Tepliciach stala vážna dopravná nehoda, ktorá si vyžiadala zásah leteckých záchranárov. Bližšie informácie o priebehu a následkoch kolízie prinieslo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline, ako aj spoločnosť Air - Transport Europe, ktorá zabezpečuje Vrtuľníkovú záchrannú zdravotnú službu.

K nehode došlo v pondelok 8. mája krátko pred 19:00 hod. na križovatke ciest tretej triedy III/2114 a III/2106. Polícia počas vyšetrovania zistila, že 24-ročná vodička smerovala s osobným autom značky Škoda od obce Konská k obci Stránske. Pri prejazde križovatkou sa zo zatiaľ nezistených príčin zrazila s osobným motorovým vozidlom značky Hyundai. To viedla 29-ročná žena od Rajeckých Teplíc smerom na Kunerad.



„Vodičky sa na mieste podrobili dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu s negatívnym výsledkom. Po dopravnej nehode bola vodička vozidla Škoda a vodička vozidla Hyundai s maloletou spolujazdkyňou prevezené na ošetrenie,“ uviedla žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Mladšia z vodičiek utrpela pri náraze vážne poranenia ramena a panvy. Aby sa čo najrýchlejšie dostala do žilinskej nemocnice, priletela na miesto nehody aj posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby. Žena bola pri vedomí a so záchranármi počas ošetrenia a prevozu komunikovala.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu