Vodič z Čadce prekročil rýchlosť, pri policajnej kontrole alkohol v jeho dychu stúpal


Foto: Vodič z Čadce prekročil rýchlosť, pri policajnej kontrole alkohol v jeho dychu stúpal Foto: Ilustračné foto

Za volant si sadol krátko po požití alkoholu, následne si neustriehol rýchlosť v obci. Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Stará Bystrica zastavili vodiča, ktorý porušil dva dopravné predpisy súčasne.

Nezodpovedný 39-ročný vodič z okresu Čadca jazdil osobným motorovým vozidlom značky Škoda po komunikácii druhej triedy v obci Nová Bystrica. Pozornosť policajtov upútal prekročením maximálnej povolenej rýchlosti v obci o 14 kilometrov za hodinu.



„Pri kontrole sa vodič podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,48 mg/l (jedno promile - pozn. redakcie) alkoholu vo vydychovanom vzduchu, pričom opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu. Policajti vodičovi obmedzili osobnú slobodu, na mieste zadržali vodičský preukaz a predviedli ho na policajný útvar,“ uviedla Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Jazdou pod vplyvom alkoholu ohrozujú motoristi nielen svoj život, ale aj životy a zdravie všetkých naokolo. Polícia preto opakovane apeluje na vodičov, aby pred jazdou nepožívali alkoholické nápoje a jazdili opatrne a zodpovedne.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu