Vymeňte auto za bicykel: Žilinčanov okrem príjemnej cesty do práce čakajú zaujímavé ceny


Foto: Vymeňte auto za bicykel: Žilinčanov okrem príjemnej cesty do práce čakajú zaujímavé ceny Foto: pixabay.com

Žilina sa opäť zapojila do obľúbenej celonárodnej kampane Do práce na bicykli. Chcú ňou motivovať ľudí, aby na rannú cestu do práce zvolili namiesto áut bicykle, no taktiež podporiť rozvoj cyklistickej dopravy v meste.

Súťaž je určená pre tímy zamestnancov z rovnakej firmy a inštitúcie, ktoré po registrácii budú od 1. júna celý mesiac cestovať do práce na bicykli. Okrem zamestnancov sa môžu prihlásiť aj tímy študentov, no musia mať najmenej 15 rokov.

Výsledky sa zapisujú do registračného systému, ktorý bude uverejnený na webovej stránke stránke dopracenabicykli.eu. Súťažiaci sa môžu prihlásiť od 1. apríla do 7. júna.


„Žilinčania, ktorí v júni nasadnú na bicykle, sa pridajú k veľkému pelotónu, ktorý zabojuje aj o atraktívne vecné ceny, ako napríklad bicykle, elektrobicykle či doplnkový cyklistický materiál,“ povedala hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová. Okrem toho môžu samosprávy získať tri cyklostojiská pre osem bicyklov a najlepšie samosprávne kraje dostanú cyklostojany pre štyri, päť a šesť bicyklov. 

V roku 2022 Žilinčania prekvapili svojou účasťou. Až 906 súťažiacich vytvorilo 258 tímov a spoločne odjazdili 111 595, 81 kilometrov, čím ušetrili 35 230, 61 kilogramov oxidu uhličitého. Vďaka tomu Žilina obsadila v počte súťažných tímov a zapojených účastníkov druhé miesto a v počte najazdených kilometrov tretie miesto. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu