Nemocničné priestory vymenili za zjazdovku: Zdravotníci Žilinského kraja súťažili na Orave v zimných športoch


Foto: Nemocničné priestory vymenili za zjazdovku: Zdravotníci Žilinského kraja súťažili na Orave v zimných športoch Foto: Facebook/Žilinský samosprávny kraj

Počas prvého aprílového víkendu vyrazili zamestnanci zdravotníckych zariadení Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) na Oravu, kde si zmerali sily v zimných športoch. O podujatí, ktoré vytrhlo zdravotníkov z kolobehu pracovných povinností, informoval kraj v príspevku na sociálnej sieti.

V lyžiarskom stredisku Zuberec – Ski Spálená si zmeralo sily 170 zdravotníkov. Súťažili nielen v zjazdovom lyžovaní a skialpinizme, ale aj v netradičných disciplínach,“ spresňuje kraj, podľa ktorého účastníci mohli získať prvenstvo aj za postavenie najkrajšieho snehuliaka či za pitie čaju cez injekčnú striekačku.

Po sčítaní všetkých hlasov zlatú priečku obsadila Kysucká nemocnica s poliklinikou v Čadci, ďalej nasledoval tím Hornooravskej nemocnice s poliklinikou Trstená a zdravotníci z Dolnokubínskej nemocnice s poliklinikou MUDr. L. Nádaši Jégeho Dolný Kubín. Štvrté miesto si vybojovala liptovská nemocnica a piate miesto Oravská poliklinika Námestovo.


Zimné športové dni zorganizoval odbor zdravotníctva ŽSK, ktorý si za prípravy hier taktiež odniesol špeciálnu cenu. Podujatia sa zúčastnila aj predsedníčka ŽSK Erika Jurinová, ktorú vďaka aktivite na sociálnych sieťach pozná verejnosť aj ako fanúšičku aktívneho oddychu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu