Z domov na Orave miznú cennosti, v okolí sa pohybujú podozrivé osoby v poľskom aute


Foto: Z domov na Orave miznú cennosti, v okolí sa pohybujú podozrivé osoby v poľskom aute Foto: Facebook/Matúš Hurák

Obyvatelia oravských obcí upozorňujú na opakujúce sa krádeže a podozrivé osoby, ktoré sa pohybujú po uliciach a obzerajú si domy. V priebehu uplynulých dní podobné informácie zdieľali na sociálnych sieťach viacerí znepokojení občania.

V pondelok 9. januára varovala svojich spoluobčanov obyvateľka obce Zubrohlava, ktorej priamo z rodinného domu zmizla plná peňaženka. Tá bola následne objavená v priekope pri ceste na blízkej ulici. Bankovky aj mince boli z peňaženky odcudzené, zvyšný obsah zostal.

„Doklady našťastie ostali. Nie je to prvý prípad krádeže v tomto čase. Zároveň chcem poďakovať pani, ktorá peňaženku v garade našla, pozbierala doklady a bezodkladne mi ju vrátila. Veľká vďaka,“ uviedla okradnutá žena v príspevku na sociálnej sieti.



Ďalšiu peňaženku odhodenú v priekope objavila iná obyvateľka obce. V nej však mali podľa popisu ostať iba lieky, jedna poštová známka a rôzne členské karty bez mena. Išlo o väčšiu peňaženku červenej farby. O nedávnych krádežiach rôznych cenností v Zubrohlave aj ďalších obciach na Orave informovali viacerí používatelia Facebooku.

V okolí lokalít, kde došlo k odcudzeniu osobných vecí, sa malo v rovnakých dňoch pohybovať podozrivé vozidlo s niekoľkými osobami. Podľa svedkov išlo o osobný automobil značky Ford s poľským evidenčným číslom v tmavomodrom farebnom prevedení.

Z vozidla má zakaždým vystúpiť niekoľko osôb tmavšej pleti, ktoré sa následne prechádzajú po uliciach, obzerajú si domy a dvory a nahlas pokrikujú. V pondelok bolo podľa popisu rovnaké auto s pasažiermi videné nielen v obci Zubrohlava, ale aj v Oravskej Polhore a Sihelnom.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu