Polícia na Orave prešetruje krádež mobilných toaliet Toi Toi, poškodení za nájdenie páchateľa ponúkajú odmenu


Foto: Polícia na Orave prešetruje krádež mobilných toaliet Toi Toi, poškodení za nájdenie páchateľa ponúkajú odmenu Foto: Facebook/Snowkite Orava

Neznámi páchatelia sa v noci z pondelka 9. januára na utorok 10. januára dopustili naozaj kurióznej krádeže. V obci Oravské Veselé, na území, ktoré využíva komunita Snowkite Orava na vykonávanie zimných adrenalínových športov zmizli dva kusy mobilných toaliet značky Toi Toi. 

Členovia komunity spolu s Obvodným oddelením Policajného zboru v Námestove pátrajú po zlodejoch. „Ráno sme boli nemilo prekvapení, keď sme zistili, že pri kaplnke boli odcudzené WC Toi Toi, ktoré boli prenajaté naším občianskym združením pre všetkých návštevníkov počas zimnej sezóny,“ uviedli prevádzkovatelia Snowkite Orava. 

Taktiež doplnili, že uvedeným trestným činom im vznikla škoda vo výške približne 3-tisíc eur. Tým, že sa mobilné toalety nachádzali na voľnom priestranstve sa ich poistenie na krádež v tomto prípade nevzťahuje. Skutok už bol nahlásený na polícii, ktorá momentálne prešetruje kamerové záznamy.

Poškodení o prípade informovali v príspevku na sociálnej sieti spolu so žiadosťou o pomoc. „Ponúkame odmenu 200 eur tomu, kto nám poskytne akékoľvek bližšie informácie, ktoré nám pomôžu vypátrať páchateľa,“ uviedli. Verejnosť zároveň vyzvali aj k zdieľaniu príspevku o uvedenom incidente, aby sa totožnosť páchateľa podarilo zistiť čo najskôr.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu