Žilinské Venuše priniesli do nemocnice mikulášske dary pre pacientov, ktorí tiež bojujú s rakovinou


Foto: Žilinské Venuše priniesli do nemocnice mikulášske dary pre pacientov, ktorí tiež bojujú s rakovinou Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Oddelenia žilinskej nemocnice navštívilo počas predošlých dní niekoľko rôznych Mikulášov. Pacientov hospitalizovaných na onkológii aj tento rok potešili mikulášske darčeky od skupiny žien, ktoré taktiež zažili boj s rakovinou. Informovala o tom Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina v príspevku na sociálnej sieti.

Občianske združenie Žilinské Venuše pomáha ženám s rakovinou prsníka nielen pred či počas onkologickej liečby, ale aj pri návrate do bežného života. Viaceré z nich strávili množstvo svojho času práve v žilinskej nemocnici, kde bojovali s týmto vážnym ochorením.

„Žilinské Venuše sa napriek tomu s láskou, silou, spolupatričnosťou a ochotou vracajú späť na Oddelenie klinickej a radiačnej onkológie Žilina, kde prežili ťažké i príjemné chvíle, a pomáhajú ďalším pacientom. Ďakujeme za krásne dary, mikulášske balíčky a nádej pre onkologických pacientov,“ uviedla nemocnica.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu