Opitý 25-ročný vodič pri Bytči narazil do stojaceho vozidla, nafúkal až 2,67 promile


Foto: Opitý 25-ročný vodič pri Bytči narazil do stojaceho vozidla, nafúkal až 2,67 promile Foto: KR PZ Žilina

Začiatkom tohto týždňa došlo pri Bytči k ďalšej nehode spôsobenej vodičom, ktorý pred jazdou alebo počas nej konzumoval alkohol. Mladý motorista bol v priebehu niekoľkých dní obvinený príslušníkom žilinského okresného dopravného inšpektorátu polície z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

V pondelok 14. novembra viedol 25-ročný muž z Pribyliny osobné motorové vozidlo značky Mercedez-Benz Vito po ceste druhej triedy II/507. Smeroval od obce Malá Bytča k Bytči, pričom sa plne nevenoval riadeniu a nesledoval situáciu na ceste.

Následne prešiel svojím viacmiestnym vozidlom do pravého jazdného pruhu, kde narazil do stojaceho osobného automobilu značky Peugeot. Pri dychovej skúške nezodpovedný vodič nafúkal najskôr 2,67 promile (1,28 mg/l) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Po neskoršom zopakovaní merania táto hodnota mierne klesla.


„Pri dopravnej nehode nedošlo k zraneniu osôb. Obvinený muž je stíhaný na slobode. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ uviedla Zuzana Šefčíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Polícia opakovane prosí vodičov motorových aj nemotorových vozidiel, aby si za volant nesadali pod vplyvom alkoholu. Následky dopravnej nehody môžu byť tragické nielen pre nich, ale aj pre ostatných účastníkov cestnej premávky.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu