Žilinčanka Kristína Drusková zahviezdila na Majstrovstvách Európy v lukostreľbe. Zo šampionátu si odniesla bronz


Foto: Žilinčanka Kristína Drusková zahviezdila na Majstrovstvách Európy v lukostreľbe. Zo šampionátu si odniesla bronz Foto: www.olympic.sk

V dňoch 15. až 20. augusta 2022 sa v britskom meste Lilleshall konali Majstrovstvá Európy v terčovej lukostreľbe. Zahviezdila na nich aj žilinčanka Kristína Drusková z lukostreleckého klubu Reflex Žilina. 

Na európskom juniorskom šampionáte sa v súťaži miešaných družstiev kadetov do 18 rokov v olympijskom luku predstavila spolu s Danielom Medveczkým. Dvojica slovenských lukostrelcov získala v tímovej súťaži v olympijskom luku kadetov historické bronzové medaily. Doteraz sa na podujatí tohto formátu ešte Slovákom medailu získať nepodarilo.

V kvalifikácii dosiahla Drusková nástrel 629 bodov, Medveczký 660. S výsledným súčtom 1289 bodov skončili Slováci na 10. mieste a v prvom kole eliminácie mali voľný žreb.


V druhom si poradili so slovinskou dvojicou Metka Obljubeková, Oskar Gnidovec hladko 6:0, vo štvrťfinále zdolali 6:2 Turkov Eliffu Berru Gokkirovú a Kutaya Teka, ktorí boli v kvalifikácii druhí. V semifinále rovnakým pomerom Slováci nestačili na Ukrajincov Dariu Kovalovú s Bohdana Ilyjna.

Súboj o bronz s Holanďanmi Quinty Roeffenovou a Jelte Steerom bol veľmi vyrovnaný a dramatický, Medveczký s Druskovou viedli už 4:0, ich súperi vyrovnali na 4:4 a vynútili si tajbrejk. V ňom mali pevnejšie nervy Slováci a vyhrali 18:15.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu