VIDEO: Kamión pod Strečnom predbiehal ďalšie nákladné vozidlá v pruhu so zákazom


Foto: VIDEO: Kamión pod Strečnom predbiehal ďalšie nákladné vozidlá v pruhu so zákazom Foto: Facebook/Ako je na tom Strečno? Verejný dopravný infoservis.

Na facebookovej stránke, ktorá je zameraná na monitorovanie situácie na hlavnom ťahu medzi Žilinou a Vrútkami, dnes napoludnie pribudlo video, ktoré zachytáva nákladné vozidlo predbiehajúce ďalšie kamióny. Podľa autora príspevku je takýto jav veľmi častý.

V úseku medzi Strečnom a Dubnou Skalou je od rozšírenia cesty na tri pruhy umiestnené dopravné značenie, ktoré zakazuje nákladným motorovým vozidlám, autobusom a traktorom jazdu v ľavom pruhu. Pre kamióny a ostatné spomenuté vozidlá je totiž určený pravý jazdný pruh s obmedzením maximálnej rýchlosti na 70 kilometrov za hodinu.

Znamená to teda, že nákladné vozidlá by mali dodržiavať túto maximálnu povolenú rýchlosť a zároveň na tomto úseku nesmú predchádzať ostatné vozidlá. Z videozáznamu je však zjavné, že vodič spoločnosti GTM Logistics tento zákaz nerešpektuje, čím ohrozuje ostatných účastníkov cestnej premávky.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu