Novým riaditeľom Žilinskej nemocnice sa stal Eduard Dorčík. V minulosti pracoval vo vedení nemocnice aj na ministerstve


Foto: Novým riaditeľom Žilinskej nemocnice sa stal Eduard Dorčík. V minulosti pracoval vo vedení nemocnice aj na ministerstve Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Eduarda Dorčíka menoval do funkcie riaditeľa Fakultnej nemocnice s poliklinikou ku dňu 9. 4. minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Funkčné obdobie nového riaditeľa potrvá päť rokov. 

Dorčík pôsobil šesť rokov vo vedení nemocnice ako vedúci oddelenia technických činností. V minulosti bol súčasťou odbornej skupiny Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky v oblasti verejného obstarávania zdravotníckej techniky.

Pracoval tiež ako vedúci oddelenia kooperácií v spoločnosti Elteco, a.s. Vyštudoval Fakultu práva na Paneurópskej vysokej škole v Bratislave.


Výberové konanie na riaditeľa - štatutárny orgán FNsP Žilina sa uskutočnilo 28.3.2022 s dvomi prihlásenými uchádzačmi, ktorí splnili stanovené predpoklady a požiadavky.

Na základe zhodnotenia predložených projektov stratégie rozvoja organizácie a ústnych pohovorov udelili členovia komisie Eduardovi Dorčíkovi 189 z 200 možných bodov, čím sa stal víťazom výberového konania.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu