V Mestskom úrade v Liptovskom Mikuláši nainštalovali umeleckú výstavu. Zachytáva prírodu, ale aj zásahy človeka


Foto: V Mestskom úrade v Liptovskom Mikuláši nainštalovali umeleckú výstavu. Zachytáva prírodu, ale aj zásahy človeka Foto: facebook.com

Vo vstupnej hale Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši sa nachádza umelecká výstava zachytávajúca prírodné zvláštnosti, lesné zákutia, dravé bystriny a taktiež aj ich protipól – dymiace komíny či smetiská. Informovali o tom na sociálnej sieti.

Výstava nesie názov Ekofotografia a jej cieľom je zachytenie fauny, flóry a aj negatívnych zásahov človeka do prírody, ktoré by mali rozšíriť vedomosti ľudí o nové poznatky a nabádať ich k zachovaniu všetkého prírodného.

O inštaláciu výstavy sa postaralo Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva. „Prajeme návštevníkom, aby v nich pozitívne obrazy vyvolali radosť a negatívne podnietili k zamysleniu sa nad tým, čo príroda od nás potrebuje,“ skonštatovala Eva Mauritzová z múzea a zároveň mesto informovalo na sociálnej sieti, že ide už o 14. ročník. 

„Do medzinárodnej súťaže sa zapojilo 44 autorov, ktorí zaslali takmer tri stovky fotografií. Kvalita záberov prekvapuje originalitou, rôznorodosťou a novým tvorivým prístupom. Pozrieť si ich môžete kedykoľvek počas otváracích hodín radnice až do konca marca. Mestský úrad je otvorený v pondelky, utorky, štvrtky a piatky od 8.00 h do 15.00h, v stredy od 8.00 h do 15.30 h,“ dodalo.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu