Zlý stav Galérie Ľudovíta Fullu v Ružomberku spôsobil presun diel. Rekonštrukcia bude stáť 1,7 mil eur


Foto: Zlý stav Galérie Ľudovíta Fullu v Ružomberku spôsobil presun diel. Rekonštrukcia bude stáť 1,7 mil eur Foto: facebook.com

Časť diel, ktoré sa nachádzajú v Galérii Ľudovíta Fullu v Ružomberku, bude umiestnených v depozitári, aby sa zabezpečila ochrana zbierkových predmetov nevyčísliteľnej hodnoty. Informovalo o tom ministerstvo kultúry na sociálnej sieti.

Ministerstvo vyhlásilo, že situáciu so zlým stavom galérie spôsobili kolaudačné chyby a chýbajúce zásadné rekonštrukcie za posledných 50 rokov. „Ide o plánovaný proces, ktorý bude ukončený v najbližších dňoch, a o národnú kultúrnu pamiatku, preto ministerstvo kultúry zahrnulo túto obnovu do investičného plánu v rámci eurofondov z nového programového obdobia,“ doplnilo ministerstvo na Facebooku.

Finančné prostriedky, ktoré budú potrebné na rekonštrukciu budovy Galérie Ľudovíta Fullu SNG v Ružomberku, sú podľa ministerstva v hodnote 1,7 mil. eur. „Investičný projekt je vo vysokom štádiu pripravenosti, projekt prešiel aj hodnotením Útvar hodnoty za peniaze Ministerstva financií SR,“ dodalo ministerstvo.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu