Vyčerpaná 18-ročná skialpinistka nedokázala pokračovať v ceste, záchranári ju museli transportovať na saniach


Foto: Vyčerpaná 18-ročná skialpinistka nedokázala pokračovať v ceste, záchranári ju museli transportovať na saniach Foto: Horská záchranná služba

V piatok 4. februára v popoludňajších hodinách potrebovala pomoc horských záchranárov 18-ročná skialpinistka v Malej Fatre. O pomoc požiadala Horskú záchrannú službu (HZS) z Chaty pod Chlebom. Mladá žena prišla v sprievode svojich kamarátov k chate, odtiaľ však pre vyčerpanie nedokázala pokračovať.

Prvá skupina záchranárov z Oblastného strediska Malá Fatra sa k nej vydala pomocou kabínkovej lanovky. Horskí záchranári smerovali do Snilovského sedla a odtiaľ pokračovali ku chate. Po príchode vyčerpanú ženu vyšetrili a po poskytnutí pomoci zahájili jej transport.

Pacientku prepravili pomocou saní na miesto, kde ich čakala druhá skupina záchranárov. Mladá žena bola naďalej pomocou saní a zároveň snežného skútra transportovaná do Trusalovej, odkiaľ ju terénnym vozidlom HZS previezli do Vrátnej.

Vyčerpaná skialpinistka následne z Vrátnej pokračovala na vlastnú žiadosť v sprievode priateľa. Záchranári tu ukončili zásah a vrátili sa späť do svojho strediska.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu