Výpadok personálu pre covid v žilinskej nemocnici stúpol na dvojnásobok, aktuálne nepracuje 85 zamestnancov


Foto: Výpadok personálu pre covid  v žilinskej nemocnici stúpol na dvojnásobok, aktuálne nepracuje 85 zamestnancov

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Žiline sa zhoršila epidemiologická situácia. Z dôvodu ochorenia COVID-19 je výpadok personálu v porovnaní s minulým týždňom dvojnásobný. Aktuálne má pozitívny výsledok testu na ochorenie už 85 zamestnancov, z ktorých je 56 zdravotníkov.

„Situácia sa postupne zhoršila na oddelení neurológie, kde nám k dnešnému dňu chýba 10 pracovníkov kvôli izolácii z dôvodu ochorenia COVID-19 a ďalšia časť zamestnancov je v karanténe z dôvodu kontaktu s pozitívnou osobou, prípadne starostlivosti o dieťa v karanténe,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.

Pokiaľ to nie je skutočne nevyhnutné a situáciu bude možné zvládnuť aj iným spôsobom, nemocnica sa pokúsi nevyužívať možnosť práce pozitívnych zamestnancov.

„Aj preto sme výpadok pracovníkov na oddelení neurológie riešili dočasným presťahovaním pacientov lôžkového oddelenia neurológie, ktorých sme presunuli na oddelenie neurochirurgie, kde je im zabezpečená plnohodnotná zdravotná starostlivosť,“ dodala hovorkyňa.

Priamo na oddelení neurológie je pre akútnych pacientov naďalej plne v prevádzke JIS a pohotovostná ambulancia. Všetky ostatné oddelenia v nemocnici zatiaľ zvládajú pokryť bežné služby a starostlivosť o pacientov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu