Streetfoodie prináša do Žiliny jedinečné chute: Vyskúšajte špeciality z Indie, Thajska, Vietnamu či USA


Foto: Streetfoodie prináša do Žiliny jedinečné chute: Vyskúšajte špeciality z Indie, Thajska, Vietnamu či USA
Galéria: 12 fotiek

Skvelé jedlá „z ulice“ podávané reštauračným servisom. To sú slová vystihujúce mladú žilinskú prevádzku Streetfoodie, ktorá sa snaží zaujať svojím netradičným konceptom. Vďaka jedinečným kombináciám chutí z kuchýň z celého sveta môže byť každá návšteva reštaurácie venovaná inej krajine.

Značku Streetfoodie založila trojica kamarátov z Banskej Bystrice, ktorí pôvodne nemali veľa skúseností z oblasti gastronómie, no veľmi túžili po vlastnej reštaurácii. Do podnikania vložili to najlepšie, čo videli a sami vyskúšali na cestách po svete. Jedálny lístok preto obsahuje viaceré chutné špeciality z Indie, Thajska, Vietnamu, Japonska či dokonca USA.

Aj napriek pandémii sa trojici podnikavých Slovákov podarilo expandovať a priniesť svoj skvelý koncept do Žiliny. Vo svojej prevádzke na Hviezdoslavovej ulici ponúkajú až na pár výnimiek takmer identické menu ako v Banskej Bystrici.

Ponuka jedál sa rokmi postupne rozširovala, momentálne odráža reálne požiadavky zákazníkov: „Vždy sme sa pýtali ľudí, čo im chutí viac, čo menej a zbierali sme spätnú väzbu. Postupne v priebehu rokov sme si vytvorili zoznam jedál, ktoré by mohli ľuďom chutiť a snažíme sa ich vždy pripraviť na svoj spôsob,“ opísal jeden z majiteľov.

Útočisko pre všetkých neviazaných a slobodných ľudí s láskou k jedlu

Reštaurácia funguje v Žiline len krátko, no začína si pomerne rýchlo budovať svoju komunitu stálych zákazníkov. Do veľkej miery tomu napomáha aj prístup personálu a spôsob prípravy a výdaja jedál.

Jedálny lístok je prioritne zameraný na ázijské špeciality, medzi ktorými nechýbajú polievky, rezance a rôzne omáčky. Pochutnať si môžete aj na skvelých hamburgeroch s hranolkami prípadne domácimi pečenými zemiakmi. Na svoje si prídu aj milovníci sendvičov, ktorých určite osloví svetová klasika.

Streetfoodie nájdete v Žiline na Hviezdoslavovej ulici v priestoroch bývalej pivárne Migréna. Majitelia si dali na rekonštrukcii skutočne záležať a v takmer storočnej budove vytvorili interiér s jedinečnou atmosférou. Súčasťou je aj nová terasa, kde si môžete v teplejších mesiacoch naplno vychutnať zaujímavé jedlá z celého sveta.

Kompletnú ponuku nájdete na stránke zilina.streetfoodie.sk. Jedlo si môžete rezervovať telefonicky na čísle 0903 650 808 alebo cez službu Bistro.sk.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Streetfoodie