FOTO: Mesto Žilina bude obnovovať vnútroblok na sídlisku Solinky


FOTO: Mesto Žilina bude obnovovať vnútroblok na sídlisku Solinky
Galéria: 6 fotiek
Foto: Mesto Žilina

Žilina plánuje revitalizáciu vnútrobloku na Solinkách, ktoré bude podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka financované z fondov Európskej únie a aj z vlastných zdrojov.

„V spolupráci s Útvarom hlavného architekta (ÚHA) mesta Žilina vypracoval generálny projektant, spoločnosť MEB consulting, urbanistickú štúdiu revitalizácie centrálnej časti sídliska. Zámerom mesta je vytvoriť atraktívny verejný priestor pre spoločenské a oddychové aktivity obyvateľov tak, aby bolo centrum sídliska funkčne a esteticky vyvážené s dôrazom na bezpečnosť a bezbariérovosť,“ vyhlásil Miškovčík.

Vnútroblok Na Solinkách sa nachádza medzi ulicami Limbová, Jaseňová, Borová a Gaštanová. Na východnej strane je obchodný dom s obslužnými priestormi, severnú časť tvorí parkovisko, a to na ulici Borová. Bytové domy aj s parkoviskom uzatvárajú západnú časť a na tej južnej sa nachádza športovisko Základnej školy na Gaštanovej ulici a areál Základnej školy na Limbovej ulici. 

Galéria: 6 fotiek

„Nápady, ako územie revitalizovať, vznikli na základe dôkladnej analýzy uvedeného priestoru, ale aj dotazníka medzi občanmi. Finálny výsledok obnovy vnútrobloku bude veľmi pekný a moderný. Urbanistická štúdia totiž myslí na zmenu klímy a reaguje na ňu niekoľkými opatreniami v rámci zelenej a modrej infraštruktúry. Pozitívne tiež je, že projektanti myslia na návrat vody do krajiny, keďže dominujúcim prvkom bude práve potok Všivák,“ zhodnotil žilinský primátor Peter Fiabáne.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu