Žilinská firma opäť podporila aktivistov na Frambore, za symbolické euro im prenajala kontajner na náradie


Foto: Žilinská firma opäť podporila aktivistov na Frambore, za symbolické euro im prenajala kontajner na náradie

V novovznikajúcom žilinskom Parku Frambor pribudol v uplynulých dňoch veľký lodný kontajner. Aktivisti stojaci za premenou tohto prírodného priestoru nachádzajúceho sa v širšom centre mesta ho využijú na uskladnenie náradia a pracovných pomôcok.

Potreba získania kontajnera či modulovej bunky prišla ešte začiatkom mája, kedy boli do parku presadené mladé stromy z centra mesta. Dobrovoľníci vtedy zabezpečovali každodenné polievanie pomocou vedier ale aj hadíc a čerpadla. Vzhľadom na chýbajúci uzamykateľný priestor v parku si všetko museli so sebou prinášať z domu.

Po necelých troch mesiacoch sa napokon podarilo vďaka podpore žilinskej súkromnej spoločnosti Reinoo získať veľký lodný kontajner. Cena za jeho prenájom bude symbolické 1 euro, ľuďom starajúcim sa o nový park výrazne uľahčí situáciu.


Nejde pritom o prvý prípad pomoci od firmy Reinoo. V minulosti získali aktivisti nemalé finančné prostriedky na terénne úpravy, rekultiváciu pôdy či náročnejšie práce s bagrom. Podporiť snahu o zveľadenie pôvodne zanedbaného miesta sa rozhodla aj spoločnosť Hyundai Transys, ktorá sídli priamo oproti parku.

„Aby sa udial tento krok, musela si Karinka Holičková zlomiť ruku, keď nám niesla fúrik cez koľaje. Poslankyňu Ivetu Martinkovú to tak zamrzelo, že sa rozhodla nájsť niekoho, kto nám zabezpečí kontajner na náradie. Podarilo sa, Reinoo nás podržalo a opäť podporilo. Chcem len zdôrazniť, že už mnoho krát sú to práve oni z Reinoo čo nás podporujú a pomáhajú nám v našej vízii Parku Frambor,“ uviedol Ján Rzeszoto z občianskeho združenia Žilinský skrášľovací spolok.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu