Lahôdkovo v centre Žiliny s letnými novinkami: Na terase si dáte vyprážane syrečky aj čapovaný Urpiner


Foto: Lahôdkovo v centre Žiliny s letnými novinkami: Na terase si dáte vyprážane syrečky aj čapovaný Urpiner
Galéria: 13 fotiek

Čo tak sa zastaviť a vychutnať si priamo v centre Žiliny dobré čapované pivo a poctivo pripravený vyprážaný syr v úctyhodnej porcii?

Keď v septembri minulého roka pribudlo na Mariánskom námestí Lahôdkovo s dennými čerstvými chlebíčkami, remeselnými zákuskami či šalátmi s pečivom, najmä staršie ročníky si zaspomínali na nostalgické mliečne bary z čias komunizmu.

Poctivé každodenne čerstvé chlebíčky sú hlavným ťahúňom Lahôdkova, na leto pribudlo niekoľko noviniek

Po mesiacoch otvorenia sa prevádzka teší popularite a naďalej si tu môžete dopriať aj tradičné klasiky či domáce kakao. S príchodom letných dní sa ponuka rozširuje a obyvatelia aj návštevníci tak majú možnosť ponoriť sa do ďalších tradičných chuťoviek.

S prvými teplými dňami je v Lahôdkove pripravených hneď niekoľko noviniek. Tou azda najhlavnejšou je, že na terase si môžete vychutnať okrem špičkovej kávy aj čapovaný Urpiner. No a čo patrí k pivu? Poctivý vyprážaný syr s hranolkami či stále populárnejšie olomoucké syrečky, samozrejme s hranolkami a tatarkou.

„Vyprážaný syr a olomoucké syrečky pripravujeme v porcii, ktorá je rovnocenná s obedom alebo večerou. Nemusíte si ich teda dávať len k pivu, avšak v kombinácii s čerstvo načapovaným pivom Urpiner na slnečnej terase je to to pravé a originálne. Snáď nepoznám človeka, ktorý nemá aspoň raz za čas chuť dať si smažák,“ vysvetľuje Michal Trajer z Lahôdkova to, prečo zaradili tradičné špeciality do ponuky.

Gurmáni potom ocenia grilované špeciality ako bravčové koleno a rebrá. Všetko s prílohou tak, ako sa patrí. Posedieť si ale môžete aj pri množste nealkoholických nápojov vrátane radlera a nealkoholického piva v plechovke. Ak vás počas sedenia prepadne hlad a chcete ho zahnať pochutinami, doprajte si čipsy alebo korbáčiky.

Stále platí, že v retro priestoroch si vyberiete aj z lahôdok vrátane čerstvých chlebíčkov a ak potrebujete, radi vám ich zabalia na oslavu či posedenie s kolegami. Lahôdkovo sa nachádza priamo na Mariánskom námestí v Žiline a poteší vaše chuťové bunky až do 21:00 hodiny.



Letná terasa Lahôdkova sa nachádza na Mariánskom námestí.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Lahôdkovo