Štvoricu mužov, ktorí išli ako pozitívni opäť na test, stíha polícia


Foto: Štvoricu mužov, ktorí išli ako pozitívni opäť na test, stíha polícia Foto: ilustračné

Polícia v Martine dnes informovala o tom, že vedie ďalšie štyri trestné stíhania vo veci zločinu šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby. Toho sa mali dopustiť štyria muži nezávisle na sebe, kedy po pozitívnom výsledku antigénového testu išli opakovanie na odberné miesto. Prípady sa stali v okrese Martin. 

„Všetci štyria boli diagnostikovaní ako pozitívni na infekčné ochorenie COVID 19. Po odporúčaní nenastúpili do povinnej izolácie na základe vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu izolácie pozitívnych osôb v rámci celoplošného testovania „Spoločná zodpovednosť“. Opätovne sa dali testovať na iných odberných miestach,“ potvrdila krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Všetci pozitívne testovaní občania pritom dostali jednoznačné pokyny ohľadom povinnej karantény a ďalších postupov, ktoré ignorovali. Svojim konaním vystavili nebezpečenstvu ďalších čakajúcich ľudí a členov odberných tímov. Polícia upozorňuje, že ísť opakovane na testy je zakázané: 

„Ak Vám vyšiel pozitívny test, ste povinný dodržiavať prijaté opatrenia na základe vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu izolácie pozitívnych osôb v rámci celoplošného testovania „Spoločná zodpovednosť“,“ uzavrela Balogová. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu