Policajti natrafili pri kontrole na opitého vodiča motocykla, 54-ročný muž nafúkal takmer 3 promile


Foto: Policajti natrafili pri kontrole na opitého vodiča motocykla, 54-ročný muž nafúkal takmer 3 promile Foto: KR PZ Žilina

Policajná hliadka na Orave natrafila počas svojej služby na nezodpovedného vodiča, ktorý jazdil na motorke pod vplyvom alkoholu. Pri dychovej skúške nafúkal 54-ročný muž hodnotu 1,40 mg/l čo v prepočte predstavuje takmer 3 promile.

„Policajti z Obvodného oddelenia v Trstenej zastavili 54-ročného vodiča motocykla, ktorý šoféroval s 2,92 promile. Jeho motocykel bol zaistený. Apelujeme na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky,“ spresňuje žilinská polícia na sociálnej sieti.

V uplynulom týždni odhalili hliadky 22 opitých vodičov

Počas kontrol vykonaných v uplynulom 35. týždni odhalili policajti v Žilinskom kraji celkom 22 vodičov motorových vozidiel pod jazdiacich vplyvom alkoholu. Alkohol bol zistený aj v prípade 19 vodičov nemotorových vozidiel - cyklistov.


„U vodičov motorových bol alkohol zistený  vykonanými dychovými skúškami. V prípade 11 vodičov s výsledkom nad jedno promile a u 11 vodičov bol zistený alkohol do jedného promile. Jeden vodič sa odmietol podrobiť dychovej skúške na alkohol. Piati vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili dopravnú nehodu,“ spresnil žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Všetci vodiči čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia upozorňuje, že vodičovi pod vplyvom alkoholu môže zaistiť jeho vozidlo a navrhnúť jeho prepadnutie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina