Letné kúpalisko plavárne v Žiline otvoria od zajtrajšieho dňa, otváracie hodiny závisia od počasia


Foto: Letné kúpalisko plavárne v Žiline otvoria od zajtrajšieho dňa, otváracie hodiny závisia od počasia Foto: MKP Žilina

Mestská krytá plaváreň (MKP) v Žiline informovala o otvorení vonkajšieho areálu kúpaliska: „Od zajtra 26. júna bude letné kúpalisko na Mestskej krytej plavárni pre verejnosť otvorené. Otváracia doba kúpaliska je od 9:00 hod. do 20:00 hod. V závislosti od počasia môže dôjsť k zmene otváracej doby kúpaliska,“ informoval Ivan Budai z MKP Žilina.

Tohtoročnú kúpaciu sezónu na umelých aj prírodných kúpaliskách ovplyvňujú protiepidemické opatrenia prijaté pre pandémiu ochorenia COVID-19. Z prírodných vodných plôch v Žilinskom kraji odporúčajú hygienici len Liptovskú Maru - Liptovský Trnovec.

Vodná plocha v Šútovské jazero v Kraľovanoch nemá prevádzkovateľa a oficiálne tu kúpanie nie je povolené. Zatopený lom s tyrkysovou vodou však neustále láka návštevníkov. Prirodzenou súčasťou lomov sú zosuvy a aj keď sa riziko podarilo vhodnými zásahmi čiastočne zmenšiť, stále nie je úplne eliminované. 



Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (ÚVZ SR) zároveň zverejnil zásady zdravotne bezpečného kúpania sa pre verejnosť a hygienické podmienky pre prevádzky kúpalísk:

- Nenavštevujte kúpalisko, ak ste chorí alebo máte príznaky ochorenia – ohrozujete seba aj ostatných.
- Pri vstupe na kúpalisko si dezinfikujte ruky – na častú dezinfekciu a umývanie rúk dbajte počas celého pobytu na kúpalisku u seba i detí a vyhýbajte sa dotyku očí, nosa a úst.
- Pri pobyte na voľných oddychových plochách odporúčame dodržiavať odstup dva metre od okolitých oddychujúcich jednotlivcov, členov skupín či domácností.
- Dvojmetrové odstupy odporúčame dodržiavať aj pri pohybe po areáli kúpaliska – bezpečnú vzdialenosť dodržiavajte najmä v šatniach a sprchách, na toaletách, v radoch na služby a pod.
- Vyhýbajte sa zoskupovaniu a úzkym kontaktom s neznámymi osobami.
- Uprednostňujte bezkontaktné platby.
- Rešpektujte pokyny a zavedené postupy prevádzkovateľa kúpaliska.
- Na kúpalisku nemusia nosiť rúška návštevníci ani zamestnanci.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: MKP Žilina