Do areálu Dopravného podniku mesta Žiliny dorazili dva nové trolejbusy s pomocným pohonom na batérie


Foto: Do areálu Dopravného podniku mesta Žiliny dorazili dva nové trolejbusy s pomocným pohonom na batérie Foto: DPMŽ

Dopravný podnik mesta Žiliny dnes informoval o vykládke dvoch nových trolejbusov s pomocným pohonom na batérie. Vozidlá boli privezené na kamiónoch ešte včera popoludní. 

Dva kusy parciálnych trolejbusov budú slúžiť na jazdu po trase bez trakčného vedenia. Podľa informácie DPMŽ ich bude možné vidieť v uliciach Žiliny už zajtra 19. februára 2020, pretože bude zahájený proces homologizácie vrátane skúšobnej prevádzky bez cestujúcich.

Po úspešnom absolvovaní homologizácie sa začne skúšobná prevádzka s cestujúcimi. Bližšie informácie o nových ekologických a technologicky vyspelých vozidlách poskytne žilinský dopravný podnik už čoskoro. 


Cena dvoch trolejbusov s pomocným pohonom predstavuje sumu 1.196.000 eur. Vybavené budú trakčnou batériou, ktorá je zdrojom elektrickej energie pre všetky funkcie vozidla pri jazde mimo trolejového vedenia s cestujúcimi.

Nízkopodlažné dvojnápravové sólo trolejbusy mestskej hromadnej dopravy sú určené pre trolejbusovú dráhu s menovitým napätím 750 V. Súčasťou ich výbavy je aj kamerový systém, automatické počítadlo cestujúcich či klimatizácia pre vodiča i cestujúcich a taktiež WiFi pripojenie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: DPMŽ