Poškodenú cestu na ulici 1. mája nateraz neopravia, úsek čaká kompletná rekonštrukcia


Foto: Poškodenú cestu na ulici 1. mája nateraz neopravia, úsek čaká kompletná rekonštrukcia

V uplynulom týždni sme informovali o poškodenej vozovke na ulici 1. mája v Žiline, ktorý sa nachádza tesne pred križovatkou s ulicami Predmestská a Veľká okružná. Na nevyhovujúci stav cesty upozornili naši čitatelia, ktorí miestom prechádzajú takmer denne. 

Pri jazde autom v smere od ulice 1. mája sa nachádzajú viaceré hlbšie jamy, tým sa je nutné buď vyhnúť, alebo nimi prejsť zníženou rýchlosťou. Podobná situácia je aj v opačnom smere, ak prichádza vodič od Predmestskej alebo Veľkej okružnej, musí si dávať pozor a spomaliť.

Počas zimy sa niektoré z nerovností ešte viac prehĺbili, preto na aktuálny stav začali vodiči upozorňovať. Oslovili sme v tejto veci vedenie mesta Žilina, aby sme sa informovali, v akom časovom horizonte bude možné tento poškodený úsek opraviť. Zatiaľ sa však s opravou nepočíta a to z dôvodu naplánovanej celkovej rekonštrukcie ulice.

„V najbližšom období nad rekonštrukciou ulice neuvažujeme, vzhľadom na skutočnosť, že aktuálne v tejto lokalite prebiehajú stavebné práce na objekte bývalej Makyty. V súvislosti s pripravovanou rekonštrukciou železničnej stanice však plánujeme celkovú rekonštrukciu Ulice 1. mája s Hviezdoslavovou ulicou,“ uviedla hovorkyňa mesta Barbora Zigová.

V rámci rekonštrukcie železničnej stanice je v pláne aj vybudovanie prepojenia ulice 1. mája a Ľavobrežnej a to premostením ponad železničnú trať. Termín realizácie projektu zatiaľ známy nie je.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu