Poľský vodič kamiónu sa pod Strečnom zrazil s osobným autom, po nehode nafúkal 1,58 promile


Foto: Poľský vodič kamiónu sa pod Strečnom zrazil s osobným autom, po nehode nafúkal 1,58 promile Foto: KR PZ Žilina

V pondelok 4. februára došlo v katastri obce Strečno k nehode nákladného a osobného auta, po ktorej jeden z účastníkov nafúkal. 41-ročný vodič z Poľskej republiky teraz čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

„Na základe doteraz vykonaného šetrenia bolo zistené, že obvinený viedol nákladné vozidlo Man s návesom po ceste I. triedy v katastri obce Strečno v smere od Žiliny na Martin v pravom jazdnom pruhu. Následne došlo z doposiaľ presne nezistených príčin k stretu návesu nákladného vozidla s osobným vozidlom Volvo XC 90, ktoré v tom istom smere jazdy, ale v ľavom jazdnom pruhu, viedol 28-ročný muž z Liptovského Mikuláša,“ informoval Radko Moravčík, hovorca KR PZ Žilina.

Pri dopravnej nehode našťastie k zraneniu osôb nedošlo. Po príchode polície sa účastníci podrobili dychovej skúške na prítomnosť alkoholu v krvi, pričom obvinený 41-ročný muž mal pozitívny výsledok 0,76 mg/l čo je v prepočte 1,58 promile.

„U 28-ročného vodiča alkohol vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu, na mieste mu zadržali vodičský preukaz a predviedli ho na policajný útvar,“ upresnil Moravčík.

Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na sumu najmenej 500 eur. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline už skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina