Všetky linky mestskej hromadnej dopravy meškajú, zasnežené cesty spomaľujú dopravu


Foto: Všetky linky mestskej hromadnej dopravy meškajú, zasnežené cesty spomaľujú dopravu

Na území mesta Žilina je dnes 8. januára zhustená doprava. Dôvodom je aktuálny stav počasia, ktoré sa podpísalo pod mierne komplikácie. Neustále sneženie zasypáva vozovky, na ktorých sa následne vodičom áut šmýka. Mnohí preto jazdia opatrnejšie a pomalšie, čím pochopiteľne spomaľujú celú premávku v meste. 

Na viacerých uliciach v centre mesta ale aj na sídliskách vnikajú menšie kolóny, v ktorých uviazli aj vozidlá mestskej hromadnej dopravy. Autobusy a trolejbusy sa tak nestíhajú včas dopraviť na zastávky. 

Dopravný podnik mesta Žiliny sa cestujúcej verejnosti ospravedlnil za vzniknuté plošné meškanie spojov. Meškanie sa týka všetkých spojov a liniek - najmä však liniek 4, 6, 7, 14,16, 24, 26 a 31.

V rámci mesta došlo dnes k niekoľkým dopravným nehodám. Napríklad na frekventovanej križovatke ul. Košická narazil kamión do stĺpa verejného osvetlenia a na výjazde od hypermarketu Tesco sa zrazili dve osobné autá. Na ulici Hričovská sa zasa skrížil kamión počas prechádzania cez štvoprúdovú cestu. V rámci okresu skončilo viacero áut mimo vozovky aj v priekopách. 


Najrizikovejšia situácia je na horských priechodoch Makov, Donovaly a Šturec, ktoré sú zjazdné iba so snehovými reťazami a pre nákladnú dopravu nad 10 metrov sú uzatvorené. 

Hasiči v kraji pomáhajú viacerým uviaznutým autám a kamiónom.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu