Novootvorené GAIA centrum v Žiline ponúka jógu s akreditovanými lektormi aj individuálne kurzy


Foto: Novootvorené GAIA centrum v Žiline ponúka jógu s akreditovanými lektormi aj individuálne kurzy
Galéria: 21 fotiek

Pred niekoľkými dňami bolo na ulici Andreja Kmeťa v Žiline otvorené GAIA centrum, v ktorom môžete absolvovať širokú škálu joga kurzov a ďalších terapeutických cvičení. Cieľom komplexného prístupu k starostlivosti o zdravie je najmä dôraz na prevenciu a aktivácia samoliečebných schopností.

V ponuke kurzov nájdete napríklad hatha, hormonálnu či power jógu, čchi kung a cvičenia zamerané na zdravý chrbát. V centre GAIA si môžete dopriať aj masáže, napríklad japonskú tlakovú masáž Shiatsu s certifikovaným lektorom alebo Čínsku Image Medicínu. Novootvorená prevádza ponúkne aj koučingové služby a kurzy techník mindfulness.

Dopriať si môžete klasickú či reflexnú masáž chodidiel, masáž lávovými kameňmi, kraniosakrálnu terapiu a veľmi žiadanú ručnú lymfodrenáž. Pripravujeme jogu pre pacientov a ľudí s ľahšou formou diabetes s certifikovanou lektorkou. V centre si môžete spríjemníť chvíle čajíkom v čajovom salóniku.

Novootvorené centrum holistického poradenstva sa nachádza na ulici Andreja Kmeťa v Žiline.

Čínska Image Medicine 

je veľmi rozsiahlym, uceleným liečebným systémom. K diagnostike aj liečeniu využívame skrytý potenciál ľudského organizmu. Vďaka psychosomatickému tréningu, cvičeniu čchi kung-u čung juan je človek schopný prekonať najmodernejšie diagnostické prístroje a vykonať terapeutický zásah bezpečným spôsobom, bez vedľajších účinkov. A tiež dokáže lepšie chápať človeku, a jeho potrebám, návykom a prepojeniu s okolitým svetom. Prostredníctvom rôznych technik terapeut pracuje na fyzickej, energetickej, informačnej úrovni ( a iných úrovniach ), odstraňuje príčiny ochorení a chápe súvislosti problémov v organizme. Základ Image Medicíny spočíva v práci s obrazmi mysle, ktorých zmenu nasleduje ľudské telo ako aj jeho jemnejšie substancie.

Kraniosakrálna terapia 
je veľmi jemná metóda, kedy sa pomocou ľahkého dotyku na niektorých častiach tela pomáha zharmonizovať kraniosakrálny pulz. Cranium - lebka a sacrum-kríže, medzi nimi rytmicky prúdi mozgomiechová tekutina a tento pulz, nezávislý od rytmu srdca či dýchania, sa nazýva aj Dych života. Podporia a naštartujú sa tým vlastné samouzdravovacie procesy človeka, navodí hlboká relaxácia a emočné uvoľnenie.  

Shiatsu 
je japonská tlaková masáž. Hlavné princípy tejto masáže využívajú tlakové body a meridiány a vo veľkej miere sa pri Shiatsu pracuje s energiou. Energetické bloky, ktoré väčšinou pociťujeme ako bolesti, sa dajú pomocou Shiatsu uvoľniť. Dané miesto sa “prečistí” za pomoci tlaku a uvoľní sa cesta plynulému toku energie. V praxi teda uvoľňuje stres a nežiadúce napätie v tele, zmierňuje fyzické bolesti, únavu a zároveň dodáva energiu do oblastí, kde jej je nedostatok. 

Medzi hlavných lektorov nového GAIA Centra patrí Mgr. Petra Sára Pavitra Pavlacová PGDipl., ktorá absolvovala Dev Sanskriti Viswadyalaya Univerzity v Haridware v Indii, odbor alternatívne a jógové terapie. 

V postgraduálnom štúdiu sa zaoberala poznaním ľudského vedomia, jogovej a alternatívnej terapie, naturopatie, akupresúry a pránickej liečby. V súčasnosti sa venuje individuálnym terapiám, vedie hodiny jogy, pripravuje semináre, prednáša o indickej filozofii či duchovných príčinách chorôb.

Ďalšími lektormi sú Ing. Renáta Lazarová, akreditovaná inštruktorka hatha, power a hot jógy s akreditáciou Ministerstva školstva ČR a Miroslav Chudej, ktorý je certifikovaným inštruktorom čchi kung-u čung juan, s právom učiť I. a II. stupeň a zároveň terapeut čínskej Image Medicíny IV. stupňa. 

Výhodou kurzov v GAIA Centrum Žilina je, že ich môžete absolvovať skupinovo aj individuálne. Kurzy a workshopy sa aktuálne rozbiehajú, štandardne trvajú 4 až 7 týždňov. Pripravené sú kurzy rannej jógy či večerné kurzy základov čchi kung-u čung juan ZYQ.

Centrum bude fungovať aj počas víkendov, prihlasovanie je možné na telefónnom čísle 0903 516 020, cez Facebook na GAIA Centrum Žilina alebo priamym kontaktom na niektorého z lektorov. 

Aktuálne pripravované kurzy /Na kurzy je možné prihlásiť sa aj po ich začatí/

Kurzy I.stupňa ZYQ - čchi kung čung juan 
2.10. -    6.11.    utorky 17:30 - 20:00
13.11. -  18.12.    utorky 17:30 - 20:00 

Lektor: Miroslav Chudej - 0944 278 814

Víkendový kurz I.stupňa ZYQ - čchi kung čung juan 
27.10. - 28.10. sobota a nedeľa 09:00 - 17:00 

Lektor: Miroslav Chudej - dať tč!

Ranná hatha joga  
3.10. - 14.11. 7:30 - 8:30  

Lektor: Sára Petra Pavlacová- 0902 230 621

Terapeutická joga 
5.10. - 26.10. 16:30 - 18:00 
Počas lekcií si prejdeme jednotlivé orgány brušnej dutiny a zameriame sa na psychosomatiku jednotlivých orgánových ochorení a povieme si, ako upraviť stravu.

Lektor: Sára Petra Pavlacová - 0902 230 621

Power Joga
10.10. - 17.11. 17:00  - 18:00

Lektor: Renáta Lazarová - 0903 516 020

Zoznam poskytovaných služieb GAIA - Centrum holistického poradenstva pre zdravie a pohyb 

joga (hatha, power)
zdravotná joga
hormonálna joga
joga therapy
masáže ( klasická ,reflexná )
shiatsu
ajurvedske poradenstvo
meditácie 
image medicine
kraniosakralna terapia
čchi kung
odborné prednášky
liečivé čaje a ajurvédske prípravky
workshopy
osobnostný rozvoj
Koučingové služby a kurzy techník mindfulness

 

 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Gaia centrum Žilina