28-ročný Žilinčan ukradol osobné auto a jazdil so zadržaným vodičákom


Foto: 28-ročný Žilinčan ukradol osobné auto a jazdil so zadržaným vodičákom Foto: Facebook / Lucia Štaffenová‎

V utorok 7. augusta zasahovalo na ulici Na Horevaží množstvo policajtov. Tí zastavili na ceste osobné auto značky Volkswagen a vodiča zadržali. V okolí sa zišlo viacero zvedavcov, ich pozornosť pútala najmä väčšia skupina policajtov a ohraničený priestor policajnou páskou.

Počas akcie zadržali policajti 28-ročného Žilinčana, ktorý osobné auto ukradol a navyše ho šoféroval bez vodičského preukazu. Ku krádeži vozidla Volkswagen Passat došlo ešte z pondelka 30. júla na utorok 1. augusta na sídlisku Vlčince. 

„V predmetnej veci začal poverený príslušník PZ trestné stíhanie pre prečin krádeže a pre prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia, ktorých sa mal 28-ročný Žilinčan tým, že na Námestí Jána Borodáča v Žiline mal odcudziť tam odstavené motorové vozidlo Volkswagen Passat, čím mal majiteľovi spôsobiť krádežou škodu vo výške 1.300 eur a následne mal viesť toto vozidlo aj napriek tomu, že táto činnosť mu bola Okresným súdom v Žiline zakázaná,“ informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Muža zastavila hliadka v utorok 7. augusta v čase okolo 14:30 hod., kedy prechádzal na ukradnutom aute po ulici Na Horevaží. Hliadka ODI Žilina vozidlo zastavila a následne vodiča skontrolovala. Počas kontroly bolo zistené, že vodič šoféroval aj napriek uloženému zákazu. 

Obvinený muž bol v podmienke, ktorá mu mala skončiť približne o rok. Situáciu si teda skutkami, ktoré teraz spáchal, značne skomplikoval. Momentálne sa nachádza v cele policajného zaistenia, kde bude čakať na rozhodnutie súdu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu