Vlci začali prípravu, v nej sa hokejisti MsHK Žilina predstavia dvakrát proti rivalovi z Martina


Foto: Vlci začali prípravu, v nej sa hokejisti MsHK Žilina predstavia dvakrát proti rivalovi z Martina Foto: ilustračné

Hokejisti MsHK Žilina odštartovali prípravu na novú extraligovú sezónu, v ktorej sa Vlci nakoniec predstavia vďaka vyriešeniu problémov s dlhmi a financovaním. Dnes o tom na webe informoval klub, v kádri sa predstavia viacerí mladíci z juniorského tímu aj odchovanci. Jedným z nich je aj Patrik Rogoň, ktorý bude v kádri MsHK Žilina pokračovať:

„Každý z nás sa teší na ľad, po letnej príprave na suchu je to pre nás radosť. Určite sa chceme pobiť o to, aby sme najlepšie hájili meno nášho klubu v lige,“ spresnil Rogoň pre klubový web.

V Žiline sa predstaví aj tretí z bratov Hunovcov

Rovnako pokračuje v žltozelenom drese aj skúsený Peter Húževka, káder posilnil aj Rudolf Huna zo známej bratskej trojice. Jeho bratia Richard a Róbert pôsobili naposledy v MsHK v sezóne 2015/2016. Ďalším zvučným menom je Richard Jenčík, ktorý v našej lige získal päť titulov s HC Košice.

„Do prípravy sa zapojil Rudolf Huna i Richard Jenčík, z útočníkov je s nami aj Lukáš Hvila či Matej Síkela. V obrane zo známejších mien je Ivan Jankovič, Emil Bagin alebo Juraj Ďurkech. Samozrejme, rátame aj s domácimi odchovancami Rogoňom, Mendrejom, Mikolášom, Ondrušom a ďalšími. Uvidíme, ako sa nám podarí vhodne doplniť káder,“ dodal Milan Čanky, ktorý dočasne zastáva funkciu športového riaditeľa.

V príprave sa stretnú Vlci dvakrát s rivalom z Martina, na posledný zápas vycestujú do českého Vsetína, kde po sezóne zamieril Peter Mikuš. Trénerom je Pavol Paukovček, na posty generálneho, športového aj prevádzkového manažéra prebieha výberové konanie.


Do Nových Zámkov odišli Radim Hruška, Tomáš Pospíšil, Andrej Hatala, Janis Andersons aj Michal Švihálek. HKM Zvolen takisto posilnil o našich bývalých hráčov, do bystrického regiónu smerujú Lukáš Handlovský, Tomáš Tomek, Marcel Holovič aj Michal Roman.

ROZPIS PRÍPRAVY:

Doma:
2. augusta (Žilina, 17.00)   MsHK Žilina - Jastrzebie (POL) 
9. augusta (Žilina, 17.00)   MsHK Žilina - Liptovský Mikuláš
14. augusta (Žilina, 17.00) MsHK Žilina - Martin
17. augusta (Žilina, 17.00) MsHK Žilina - Shékesfehervár (HUN)
21. augusta (Žilina, 17.00) MsHK Žilina - HC Bratislava
31. augusta (Žilina, 17.00) MsHK Žilina - UTE Budapešť (HUN)

Vonku:
7. augusta (Martin, 17.00)  Martin - MsHK Žilina
23. augusta (Ružomberok, 17.00) Liptovský Mikuláš - MsHK Žilina
4. septembra (Vsetín, 17.00) Vsetín - MsHK Žilina



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu