33-ročný vodič z Bytče išiel od Ľavobrežnej v protismere a nabúral, po nehode nafúkal 1,4 promile


Foto: 33-ročný vodič z Bytče išiel od Ľavobrežnej v protismere a nabúral, po nehode nafúkal 1,4 promile
Galéria: 5 fotiek
Foto: KR PZ Žilina

V utorok 22. mája došlo vo večerných hodinách, v čase okolo 22:30 hod., na ceste II. triedy v Žiline k dopravnej nehode. Udalosť čiastočne obmedzila premávku na približne dve hodiny a zamestnala všetky záchranné zložky.

„Na základe doteraz vykonaného šetrenia bolo zistené, že 33-ročný vodič z Bytče viedol osobné motorové vozidlo Volkswagen Passat v smere od Žiliny na Terchovú. Z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismernej časti vozovky, kde následne došlo k zrážke s osobným motorovým vozidlom Škoda Superb, ktoré viedol 20-ročný vodič z okresu Žilina v smere od Terchovej,“ informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Pri dopravnej nehode utrpeli obaja vodiči predbežne ľahké zranenia. U 20-ročného vodiča vykonanou dychovou skúškou alkohol zistený nebol. 33-ročný vodič sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,67 mg/l čo predstavuje v prepočte 1,40 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu.

„Policajti mužovi obmedzili osobnú slobodu. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 12.500 €. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania vo veci prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ uzavrel Moravčík.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina