Parkovanie pri predajni BILLA na Hlinách bude pre sťažnosti zákazníkov regulované rampami


Foto: Parkovanie pri predajni BILLA na Hlinách bude pre sťažnosti zákazníkov regulované rampami
Galéria: 2 fotky

Obyvatelia sídliska Hliny, nakupujúci v predajni BILLA na Nešporovej ulici, nás upozornili, že na priľahlom parkovisku boli osadené rampy a stĺpiky zamedzujúce vjazdu vozidiel. K opatreniu pristúpila spoločnosť BILLA po tom, čo obdržala viacero sťažností od svojich zákazníkov. 

„Dôvod osadenia rampy je neustála obsadenosť parkoviska a sťažnosti od našich zákazníkov, že nemajú kde parkovať, keď si chcú nakúpiť,“ potvrdila Kvetoslava Kirchnerová, hovorkyňa BILLA s.r.o. Faktom je, že v minulosti bolo parkovisko obsadené aj obyvateľmi okolitých bytových domov počas nocí.

Rampy na parkovisku plánuje spoločnosť spustiť do prevádzky už o týždeň, teda 1. mája 2018. Všetci vodiči budú môcť po vjazde parkovať bezplatne 60 minút, po prekročení doby už bude nutné platiť. Nákupné strediská v Žiline majú síce vyššie časové limity, je nutné vziať do úvahy fakt, že predajňa na Nešporovej ulici v Žiline je samostatne stojaca.

Parkovanie nad hodinu bude spoplatnené

V porovnaní so strediskami tak zákazník nakupuje v jednom obchode. Systém nového parkovania bude jednoduchý a nebude sa vzťahovať priamo na nákup a teda bloček z neho. Namiesto toho bude postačovať pri vstupe cez rampu odobrať blok, ktorý sa následne vloží do automatu pri opúšťaní parkoviska.

„Každá ďalšia hodina bude spoplatnená 2 eurami. Parkovacie miesta budú slúžiť pre zákazníkov Billy, ako i obyvateľov a návštevníkov mesta Žilina,“ informovala ďalej hovorkyňa spoločnosti. 


Zákazníci budú mať dostatok času na nakúpenie a včasné opustenie parkoviska, bez nutnosti platby. Ostatní, ktorí parkovacie miesta využívali dlhodobo, počas celého dňa, si teraz budú musieť buď zaplatiť, alebo hľadať iné bezplatné státie v okolí. Spoločnosť BILLA nebude na tomto parkovisku ponúkať dlhodobé prenájmy. 

Parkoviská obchodov často obsadzujú obyvatelia cez noc

Podobný systém parkovania zaviedli v Žiline aj predajne LIDL, presnejšie na ulici Vysokoškolákov a Kysucká. Na oboch parkoviskách bol v minulosti taktiež zvýšený počet áut, ktorých vodiči nenakupovali v predajni, iba dlhodobo využívali voľné a bezplatné parkovacie miesta.

Je možno otázkou času, kedy k podobnému riešeniu pristúpia aj iné predajne. Najčastejšie sa na tento problém sťažujú obyvatelia sídliska Hájik, ktorí zažívajú komplikácie pri hľadaní voľného miesta na parkovisku predajne TESCO, či zákazníci Kauflandu na Vlčincoch.

Podľa našich informácií plánuje spoločnosť Immo- Log - SK Alpha s.r.o., cez ktorú spravuje Kaufland svoje nehnuteľnosti, postaviť na Vlčincoch ďalšie parkovisko. V tejto lokalite je plánovaná výrazná zástavba, zintenzívneniu dopravnej situácie a zhusteniu parkovania prispelo aj otvorenie klientsko centra v neďalekom Europalace.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu