Zástupcovia Nereusu si prevzali Cenu verejnosti Via Bona Slovakia za zodpovedné podnikanie


Foto: Zástupcovia Nereusu si prevzali Cenu verejnosti Via Bona Slovakia za zodpovedné podnikanie Foto: Cenu Via Bona preberá spoluzakladateľ a predseda klubu Peter Fiabáne

Počas včerajšieho večera ocenila Nadácia Pontis už osemnástykrát najzodpovednejšie firmy na slovenskom trhu. Ocenenia Via Bona Slovakia za rok 2017 rozdala v bratislavskej Starej tržnici, galavečer bol prenášaný naživo verejnoprávnou televíziou.

Slávnostného vyhlásenia sa zúčastnila aj Wendy Luers, zakladateľka Foundation for Civil Society, predchodkyne Nadácie Pontis. Prezident SR, Andrej Kiska, ktorý je na oficiálnej návšteve Kórejskej republiky, pozdravil publikum prostredníctvom video príhovoru.

Spoločná fotografia ocenených v aktuálnom ročníku Via Bona Slovakia. Zdroj: Nadácia Pontis

Víťazi Via Bona Slovakia sa vyznačujú najmä tým kusom práce, ktorú robia naviac. Vedia podať pomocnú ruku, keď je to potrebné. Pozitívne príklady sú práve to, čo Slovensko v súčasnosti potrebuje.

„V kontraste s aktuálnou situáciou v našej krajine je skvelé vidieť, že sa to stále dá aj zodpovedne a férovo. Firmy dokážu meniť tvár Slovenska k lepšiemu – tým, ako sa správajú k zamestnancom, k životnému prostrediu, k dodávateľom či k lokálnej komunite. A rovnako ako aj jednotlivci, aj firmy môžu byť angažovanými občanmi a nahlas sa postaviť za slušnosť, férovosť, spravodlivosť,“ hovorí Lenka Surotchak, výkonná riaditeľka Nadácie Pontis.


Žilinský Nereus získal cenu verejnosti v hlasovaní

Svoje zastúpenie na galavečeri mala aj Žilina, keďže plavecká škola a klub plaveckých športov Nereus boli nominované v dvoch kategóriách – zodpovedná malá/stredná firma a Cena verejnosti.

Práve v druhej spomínanej kategórii prevzal cenu spoluzakladateľ a riaditeľ Peter Fiabáne. V tesnom súboji rozhodli ľudia o víťazstve jediným hlasom. Nereus sa tak dočkal ďalšieho ocenenia za dlhoročnú prácu, počas ktorej naučili inštruktori plávať tisícky Žilinčanov. Minulý rok oslávila spoločnosť 20. výročie.

„V konkurencii 8 súťažiacich firiem sa víťazom čitateľskej ankety stala žilinská spoločnosť Nereus za svoju snahu umožniť plávať deťom z každého sociálneho prostredia a za odhodlanie v mladých ľuďoch budovať lásku k športu,“ uviedla Nadácia Pontis v správe k výsledkom aktuálneho ročníka ceny Via Bona Slovakia.


Zakladatelia projektu Nereus zľava: Dušan Maček, Marián Hrabovský, Juraj Skopal, Peter Fiabáne



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu