Na sídlisku Hájik riešia nový problém s parkovaním, autá odstavené v križovatkách blokujú cestu


Foto: Na sídlisku Hájik riešia nový problém s parkovaním, autá odstavené v križovatkách blokujú cestu

Obyvatelia sídliska Hájik začali v posledných mesiacoch riešiť zaujímavý problém. Okrem nedostatku parkovacích miest bojujú ráno či večer so znemožneným prejazdom z cesty na parkovisko a opačne. Vodiči, ktorí nenájdu voľné státie, zvyčajne svoje auto odstavia niekde na tráve, alebo pri kraji cesty.

Sú aj prípady, kedy zostane zaparkované v strede parkoviska, ale tak, aby sa dalo obísť. Prípadne, majiteľ ho nechá nezaistené proti pohybu a ostatní si ho jednoducho pri výjazde potlačia. Tento systém sa osvedčil najviac na sídlisku Solinky.

Hájičania si však nevedia poradiť s novým spôsobom parkovania, ktorý praktizuje časť ich spoluobčanov. Osobné autá zostávajú odstavené v priestoroch križovatiek  a vo výjazdoch z parkovísk. S menším vozidlom sa občas dá prejsť, no väčšie majú problém. 


„Majiteľ auta si asi myslí, že keď on príde večer domov, ostatní ľudia po ňom už nemusia vychádzať z parkoviska, alebo ráno nechodia skoro do práce. Takéto parkovanie je nemysliteľné, prakticky znemožňuje výjazd desiatkam áut. Čo ak by niekto potreboval súrne z parkoviska odísť? Neviem si predstaviť, ako by hľadal majiteľa,“ opisuje znepokojený čitateľ z Hájika.

V prípade zachytenom na fotografií sa prekážka dá obísť. Vyžaduje si to však jazdu cez obrubník a po tráve. S takým riešením ale nie každý súhlasí. V podobných prípadoch je možné kontaktovať mestskú políciu, ktorá podľa evidenčného čísla môže nájsť majiteľa a spojiť sa s ním aj telefonicky. Ten ale potom musí počítať, v horšom prípade, aj s prípadnou blokovou pokutou.

Blokovanie križovatky zachytené začiatkom marca 2018



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu