Na Budatínskom hrade sa bude natáčať rozprávka „Když draka bolí hlava“


Foto: Na Budatínskom hrade sa bude natáčať rozprávka „Když draka bolí hlava“
Galéria: 4 fotky

Československá rozprávka Když draka bolí hlava sa bude natáčať na Budatínskom hrade. Rozprávka bude sfilmovaná podľa knižky Dušana Rapoše a Petra Šišky, ktorá je napísaná striedavo česky a slovensky. Hlavným hrdinom je dvojhlavý drak, pričom jeho jedna hlava hovorí po slovensky a druhá po česky.

Hádajú sa, ale nakoniec zistia, že musia byť spolu pretože majú jedno srdce a jeden zadok. Na rozdiel od rozpadu Československa sa v rozprávke kráľovstvo “Nad a Pod Dračí skálou” spojí dohromady a práve Budatín bude sídlom kráľa a kráľovnej “Nad Dračí skálou”. 

Prvé scény kráľovstva budú nakrútené v Budatíne v priebehu jedného zimného a dvoch letných dní (marec a máj 2018). Slovenského kráľa si zahrá Ján Koleník a kráľovnú Zuzana Mauréry, princa zasa mladý talent Jakub Jablonský, zo slovenských  hercov sa objaví aj Kamila Magálová a Miro Noga.

Rozprávka má slovenského režiséra, kameramana (Ján Ďuriš), filmového strihača (Dušan Milko) a koproducent je slovenská spoločnosť Filmpark. Predpokladá sa, že partnerom bude aj RTVS.


„Budatín je skvělým neokoukaným místem jako vystřiženým z pohádky a doufáme ,že díky spolupráci s Žilinským krajem přilákáme na Budatín další návštěvníky. Premiéry na Slovensku odstartují 24.10 a díky distribuci Continental se pohádka dostane do všech slovenských kin.  Ve filmu bude spousta písniček od slovenských autorů Vaša Patejdla, Igora Timka, Martina Haricha ale i českých Michala Davida A Leška Wronky. Igor Timko nadabuje draka Čmoudíka společně s Liborem Boučkem a celá pohádka bude česko slovensky jako pocta ke stému výročí vzniku Československa,“ uvádzajú autori rozprávky.

Nová československá rozprávka sa bude natáčať už čoskoro. Županka Erika Jurinová privítala 18. januára na Úrade ŽSK starostku mesta Třinec Věru Palkovskú a Petra Šišku, scenáristu a producenta pripravovanej rozprávky Když draka bolí hlava, aby prerokovali detaily spolupráce.

Viac o projekte: http://www.kdyzdrakabolihlava.cz/




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu