Dopravnú nehodu na Košickej ulici mal zaviniť 52-ročný kamionista, údajne sa nevenoval riadeniu


Foto: Dopravnú nehodu na Košickej ulici mal zaviniť 52-ročný kamionista, údajne sa nevenoval riadeniu

Polícia zverejnila informácie k stredajšej dopravnej nehode, ktorá sa stala na frekventovanej križovatke Košická v Žiline. Dopravnú nehodu mal zaviniť 52-ročný vodič kamiónu SCANIA, ktorý prechádzal v smere od Martina na Ľavobrežnú ulicu. Pri prejazde križovatkou podľa polície pravdepodobne nevenoval dostatočnú pozornosť vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke. Informáciu so zdravotnými ťažkosťami vodiča zatiaľ nepotvrdila.

Vodič kamiónu prešiel v križovatke do protismeru a narazil do vozidla Renault Trafic, ktorého vodič v križovatke zastavil na signál „STOJ“ dávaný červeným svetelným výstražným znamením. Po náraze bolo vozidlo Renault zatlačené do druhého kamiónu Mercedes, ktorého vodič zastavil za ním na červený výstražný signál „STOJ“. Ďalej vodič kamiónu SCANIA narazil do vozidiel Kia a Škoda Felícia, ktorých vodiči tiež zastavili v križovatke na signál „STOJ“. V dôsledku nárazu kamiónu SCANIA do vozidiel, boli vozidlá posunuté vzad a to aj kamión Mercedes do za ním stojaceho kamiónu MAN,“ informuje polícia na Facebooku.

Pri dopravnej nehode predbežne utrpeli ľahké zranenia vodič Renaultu Trafic, vodička Škody Felicia a vodič kamiónu Scania. Požitie alkoholických nápojov u vodičov zistené nebolo. Dopravnú nehodu vyšetruje polícia v Žiline.

Galéria: 13 fotiek


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu