Žilinskí plavci vybojovali na Majstrovstvách Slovenska 27 medailí a 7 titulov Majstra SR


Foto: Žilinskí plavci vybojovali na Majstrovstvách Slovenska 27 medailí a 7 titulov Majstra SR
Galéria: 7 fotiek

Plavci z KPS Nereus Žilina vybojovali celkovo 27 medailí, 7 titulov Majstra SR, 12 klubových rekordov a 3 ataky slovenských rekordov na Majstrovstvách Slovenska juniorov a seniorov v krátkom bazéne. A to aj napriek odstávke bazéna v žilinskej plavárni, ktorá trvá už od 25. septembra 2017.

Plavci Klubu plaveckých športov Nereus Žilina zmobilizovali svoje sily a z mála vyťažili maximum. Zo žilinskej 29-člennej výpravy bola najúspešnejšia Laura Benková so ziskom 11 medailí (2-5- 4). Opäť potvrdila svoju nomináciu na ME v krátko bazéne a k prekonaniu slovenského juniorského rekordu na 200m voľný spôsob jej chýbala už len presne polovica sekundy. Z Ameriky si prišiel po 8 medailí Vlado Štefánik a aj keď v individuálnych disciplínach nezískal titul, vyplával si ich a bol nepostrádateľným finišmanom v štafetách 4x50m a 4x100m voľný spôsob, ktoré útočili na slovenské rekordy.

Najviac titulov Majstra SR získal Tomáš Želikovský (4-2- 1) a to na 100 a 200 voľný spôsob v juniorskej kategórii a tak isto bol aktérom spomínaných víťazných štafiet. Juniorský titul si vyplával aj Dávid Bartáky (1-1- 2) na 50m motýlik. Sedem medailí (2-2- 3) si odnáša Jakub Gordík za znakové a kraulové disciplíny, tak isto vynikajúcim spôsobom dopomohol k titulom obom štafetám.

Veľmi dobre si počínala Emma Marušáková, ktorá sa ako žiačka dokázala presadiť v juniorskej kategórii ziskom 5 medailí (0-2- 3) a neuveriteľným rekordom klubu na 50m motýlik. Nováčikom v „dospeláckych“ štafetách bol Juraj Topoľský, ktorý svoj debut zavŕšil rovno 2 zlatými medailami a samozrejme majstrovským titulom.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu