Hnutie Progresívne Slovensko bude mať ustanovujúci snem v Žiline začiatkom budúceho roka


Foto: Hnutie Progresívne Slovensko bude mať ustanovujúci snem v Žiline začiatkom budúceho roka Foto: Facebook Progresívne Slovensko

Zástupcovia združenia Progresívne Slovensko včera odovzdali približne 13-tisíc podpisov na Ministerstvo vnútra, spolu s nimi požiadali o registráciu politického hnutia s rovnomenným názvom. Líder Progresívneho Slovenska Ivan Štefunko vylúčil spoluprácu so stranami, ktoré prezentujú nedemokratické princípy. Zároveň dodal, že súčasnú najsilnejšiu stranu Smer-SD je potrebné vymeniť.

„Sú nám blízke strany, ktoré bojujú proti tomu, čo tu dnes je. Keby sme boli spokojní s tým, čo robí Smer v tejto krajine, tak by sme nekandidovali. Myslíme si, že Smer treba vymeniť,“ spresnil Štefunko. Zakladajúci snem strany sa odohrá práve v Žiline, jedným z troch pilierov strany je aj snaha o znižovanie regionálnych rozdielov.

„20. januára budeme mať v Žiline snem, kde sa zavŕši celá prípravná fáza a kde by sme mali zvoliť orgány, doplniť víziu Slovenska do roku 2030 a chceli by sme spustiť našu politickú prácu naplno,“ uzavrel Štefunko pred odovzdaním podpisov. Na registráciu politického hnutia je potrebných 10-tisíc hlasov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu