V utorok 21. novembra uvedú v žilinskej MHD do prevádzky 12 nových trolejbusov ŠKODA 27Tr-Solaris


Foto: V utorok 21. novembra uvedú v žilinskej MHD do prevádzky 12 nových trolejbusov ŠKODA 27Tr-Solaris Foto: Facebook

Mesto Žilina a Dopravný podnik mesta Žiliny s.r.o. (DPMŽ) pokračujú v obnove vozidlového parku. Tá sa začala už v roku 2012, odkedy bola postupne spustená prevádzka 10 nízkopodlažných trolejbusov značky ŠKODA 30Tr SOR a ŠKODA 31Tr SOR. Následne bolo v roku 2014 uvedených do prevádzky 5 nízkopodlažných trolejbusov rovnakej značky. Posledná obnova vozidlového parku prebehla koncom roku 2014 nákupom 5 kusov nízkopodlažných autobusov značky SOLARIS Urbino 12.

V súčasnosti prebieha v poradí už štvrtá etapa obnovy vozidlového parku. DPMŽ teraz nakupuje 15 nízkopodlažných trolejbusov, z toho 12 kĺbových (ŠKODA 27Tr-Solaris) a 3 sólo (ŠKODA 26Tr-Solaris). Oba typy trolejbusov majú v Žiline svetovú premiéru. Pred samotným uvedením do prevádzky museli absolvovať homologizačný proces.

Od 6. novembra 2017 bol Ministerstvom dopravy a výstavby SR schválený nový typ trolejbusu ŠKODA 27Tr-Solaris na prevádzku na trolejbusových dráhach v SR.  Pri tejto príležitosti preto Dopravný podnik pozýva všetkých cestujúcich, obyvateľov mesta a priaznivcov MHD na ich slávnostné uvedenie do prevádzky, ktoré sa uskutoční dňa 21. novembra 2017 o 10:30 hod. v priestoroch trolejbusového depa na Kvačalovej ulici v Žiline.

Na konci programu bude pre zúčastnených pripravená prezentačná okružná jazda mestom, počas ktorej si budú môcť cestujúci vychutnať jazdu novým nízkopodlažným trolejbusom ŠKODA 27Tr-Solaris.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: DPMŽ