Polícia pátra po mužovi, ktorý v Žiline na Bulvári napadol a okradol 83-ročnú dôchodkyňu


Foto: Polícia pátra po mužovi, ktorý v Žiline na Bulvári napadol a okradol 83-ročnú dôchodkyňu Foto: ilustračné

Začiatkom novembra prepadol v byte na Bulvári, konkrétne na ulici Antona Bernoláka, neznámy muž 83-ročnú dôchodkyňu s cieľom okradnúť ju. Po tom, ako pani otvorila, lúpežník ju vtlačil cez dvere do bytu a žiadal peniaze, pričom pri svojom čine dôchodkyňu fyzicky napadol. Útočník ju udieral päsťami až tak, že spadla na zem. Staršia pani mu preto pod nátlakom vydala hotovosť 120 eur, s ktorou sa útočník neuspokojil a byt prehľadával ďalej. Polícia teraz po útočníkovi pátra.

„Polícia v Žiline intenzívne pátra po páchateľovi lúpežného prepadnutia, ku ktorému došlo 4. novembra 2017 v ranných hodinách na ulici Antona Bernoláka v Žiline. Doposiaľ neznámy páchateľ fyzicky napadol 83 ročnú dôchodkyňu a proti jej vôli ju mal vtlačiť cez odomknuté dvere do bytu. Od dôchodkyne mal žiadať peniaze a päsťami ju mal opakovane udierať do hlavy a tváre, v dôsledku čoho napadnutá žena spadla na zem. Z obavy o život a zdravie mala dať dôchodkyňa utočníkovi 120,-€. Útočník sa mal ďalej voľne pohybovať po byte a prehľadávať zariadenie a hľadať ďalšie peniaze,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Napadnutú dôchodkyňu museli hospitalizovať, polícia hľadá svedkov udalosti, ktorí by mohli napomôcť dolapeniu páchateľa. „Následne odišiel na neznáme miesto. Dôchodkyňa utrpela zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie a následnú hospitalizáciu. Prípad prevzal vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže a zločinu porušovania domovej slobody. V tejto súvislosti polícia žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po podozrivom mužovi, ktorý sa v sobotu 4. novembra 2017 medzi 7.00 a 8.30 hodinou ráno pohyboval po ulici Antona Bernoláka v Žiline alebo v jej okolí, alebo akékoľvek informácie k vedúce k stotožneniu prípadne pohybu neznámeho mladého muža v inkriminovanom čase na danom mieste,“ spresnila policajná hovorkyňa.

Polícia dodala aj opis muža, podľa reči by malo ísť o slovenského príslušníka nižšieho vzrastu. „Má ísť o muža, cca 170 cm vysoký, strednej postavy, hovoril po slovensky bez prízvuku, tmavé oblečenie a na hlave mal šiltovku, mohol mať ruksak,“ uzavrela Balogová. Akékoľvek informácie, prosíme, hláste priamo na policajnej linke 158.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina