Rugbisti RC Žilina Bears v sobotu súpera nešetrili, v Trnovom zdolali Piešťany 57:10


Foto: Rugbisti RC Žilina Bears v sobotu súpera nešetrili, v Trnovom zdolali Piešťany 57:10
Galéria: 8 fotiek
Foto: Richard Bellan

Žilinčania v druhom domácom jesennom vystúpení už nenechali nič na náhodu a od úvodu zatlačili svojho súpera z Piešťan do defenzívy. Čoskoro prišla prvá päťka, ktorú položil premiérovo v žilinskom drese taliansky rojník Luca Bonanni a prišli aj ďalšie. Skóre sa v polčase zastavilo na hodnote 26:3, keď súper z Piešťan skóroval iba z trestného kopu.

V polčase Medvedi prestriedali, ale skóre ešte navýšili a súpera nakoniec poslali domov po víťazstve 57:10. Do tabuľky si pripísali štyri body za výhru a ďalší bod za štyri a viac položení v zápase. Ešte pred duelom mužov sa v Trnovom premiérovo stretli v sedmičkových zápasoch aj ženy Žiliny s dievčatami z Piešťan a Slovana.


Žilinčanky v zostave Frniaková, Mikšíková, Ďurneková, Birčiaková a Zvaríková síce prehrali 17:22 a 5:12, ale zanechali na ihrisku všetky sily a ukázali aj so súperkami, že ženské rugby má na Slovensku veľké predpoklady k napredovaniu. Ďalší duel odohrajú Žilinčania až v novembri, keď v domácom prostredí privítajú tím Rugby klubu Bratislava.

Zostava a body RC Žilina Bears:

Šefár (5), Bazger, Csanadi, Birčiak (5), Hauptvogel (5), Bonanni (5), Bardun, Kovács, Peter (5), Majerčík, Kysela, Rakič (5), Orban (5), Kolárik, Hodás (2+2), striedali: Hosmaj, Šuták (5), Srogončík, Lašák, Regec (2+2+2), Benčík + TP




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: RC Žilina Bears