Na železničnom priecestí v Bytčici došlo k zrážke vlaku s osobným autom


Foto: Na železničnom priecestí v Bytčici došlo k zrážke vlaku s osobným autom
Galéria: 2 fotky

V mestskej časti Žilina - Bytčica došlo dnes 26. júla krátko po 11:30 hod. k zrážke osobného vlaku s osobným motorovým vozidlom. K nehode došlo na priecestí na ulici Dlhá. Na miesto boli vyslané všetky záchranné zložky.

O udalosti ako prvé informovalo Krajské operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Žiline, ktoré zároveň na miesto vyslalo 2 posádky hasičov.


Aktualizácia 17:00 hod.

K zrážke osobného vlaku s osobným vozidlom došlo v čase po 11:00 hod. na železničnom priecestí so svetelnou signalizáciou v mestskej časti Žilina - Bytčica. Vodič osobného auta značky Volkswagen stál v čase príjazdu vlaku v koľajisku.

Vlak zostal po zrážke s autom nepojazdný a tak museli dopravu na trati Žilina - Rajec prerušiť a nahradiť ju autobusmi. Posádku auta tvoril muž vo veku 43 rokov a jeho 39-ročná spolujazdkyňa. Obaja boli prevezení s ľahkými zraneniami na ošetrenie do nemocnice v Žiline.

Podľa svedkov z miesta udalosti, mal vodič auta urobiť chybu, keď sa v kolóne posúval autom cez železničné priecestie. Na ňom následne, po zastavení kolóny áut, zostal stáť aj on, priamo v koľajisku.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu