Študenti na Obchodnej akadémii v Žiline vyzbierali viac ako 2 tony papiera, podporili Deň zeme


Foto: Študenti na Obchodnej akadémii v Žiline vyzbierali viac ako 2 tony papiera, podporili Deň zeme
Galéria: 8 fotiek

Počas obdobia od 7. marca do 10. apríla 2017 zorganizovala žiacka školská rada na Obchodnej akadémii v Žiline akciu s názvom „Zber papiera alebo separovaným zberom k zlepšeniu podmienok“. Akcia bola zameraná na vyzbieranie čo najväčšieho množstva papiera, ten následne organizátori 10. apríla vymenili za toaletný papier pre študentov.

„Nakoľko sa blížil deň zeme, deň kedy by sme mali splatiť istý dlh voči planéte Zem, sa rozhodla Žiacka rada Obchodnej akadémie Veľká Okružná, za účasti žiakov a učiteľov, a podpory vedenia školy v období od 7. Marca do 10. Apríla zorganizovať zber papiera,“ uviedol Matej Bartek, podpredseda žiackej rady OAVOZA.

Študenti vyzbierali viac ako 2 tony, prvý ročník mal výborný ohlad

Mladí študenti chceli akciou poukázať na to, aké dôležité je recyklovať a zároveň aj chrániť životné prostredie. Cieľom bolo motivovať aj žiakov z iných škôl, aby aj oni priložili ruku k dielu a pomohli nám chrániť našu planétu. Celkovo sa podarilo vyzbierať presne 2 082,43 kg papiera, najaktívnejšia trieda získala gurmánsky zážitok. Kolektív III.A zvíťazil vďaka nazbieranému počtu 784,57 kilogramov papiera.

„Na to, že sa jednalo o prvý ročník tohto podujatia, malo na škole veľký ohlas a podarilo sa vyzbierať cez 2 tony papiera. Organizáciou tejto akcie sme dokázali pomôcť životnému prostrediu a navyše žiaci dokázali, že zvládnu aj bez väčšej podpory učiteľov a pod vlastným vedením zorganizovať niečo podobné,“ dodal Bartek.

Študenti zároveň ďakujú vedeniu školy, ktoré poskytlo priestory na uskutočnenie tejto akcie.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu