Čitateľ narazil v Malej Fatre na nebezpečné oceľové laná natiahnuté cez cestu


Foto: Čitateľ narazil v Malej Fatre na nebezpečné oceľové laná natiahnuté cez cestu
Galéria: 4 fotky

Čitateľ Tomáš nám dnes napísal, aby sa podelil so svojou nepríjemnou skúsenosťou, ktorú má z Kurskej doliny v Malej Fatre, z ktorej schádzal do obce Krasňany. Na lesnej ceste, po ktorej sa zváža aj drevo, boli natiahnuté oceľové laná. Po ceste chodievajú aj turisti či cyklisti a laná boli natiahnuté tak nízko, že Tomáš na bicykli ledva dobrzdil.

„Pri dnešnom schádzaní z Kurskej doliny do Krasňan som si všimol na ľavej strane zvážnice ťažkú techniku. To by nebolo nič výnimočné ale na ceste som niečo uvidel. Okamžite som stlačil brzdy a len tak-tak som to ubrzdil. Cez cestu boli totiž napnuté dve oceľové laná,“ opisuje Tomáš.

Ako sám uvádza, nerozumie tomu, kto mohol natiahnuť takéto laná cez cestu, po ktorej prejde množstvo ľudí. Predstavujú totiž veľké nebezpečenstvo a niekto sa na nich môže vážne zraniť. Miesto, na ktorom sa takáto prekážka na ceste nachádza, nie je navyše nijako označené. Niektorí ľudia sa obávajú, či nejde o úmysel, môže však ísť aj o nedbalosť pracovníkov.


Je pravdou, že v tejto časti lesa prebieha ťažba dreva, no bezpečnosť by mala byť na prvom mieste, zvlášť, ak sa po cestách pohybujú turisti a cyklisti. Ak pracovníci neoznačili takúto nebezpečnú prekážku, je to veľká nezodpovednosť. Provizórne označenie preto vykonal sám čitateľ.

„Označil som to miesto aby bolo aspoň trochu viditeľné ale aj tak, ak tam pôjdete, tak si dávajte veľký pozor,“ dodáva Tomáš, ktorý chce zároveň upozorniť všetkých ľudí.

Podobný prípad sa objavil aj v minulosti, kedy neznáma osoba naťahovala oceľová laná v lese, aby zabránila pohybu motorkárov. Ten, kto však takéto prekážky umiestňuje, zrejme nemyslí na to, ako vážne sa môžu ľudia zraniť.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu