Mladík chcel v centre mesta spáchať samovraždu, ľudia si ho nevšímali, pomohli mu mestskí policajti


Foto: Mladík chcel v centre mesta spáchať samovraždu, ľudia si ho nevšímali, pomohli mu mestskí policajti Foto: AP

Dnes boli viacerí žilinčania svedkom nepríjemnej situácie, ktorá sa odohrala pri Farských schodoch v centre mesta. Mladík sedel na múre, nad schodmi, a vyhrážal sa, že skočí. Podľa ľudí, ktorí sa na mieste pristavili, bol zjavne pod vplyvom alkoholu a opakoval, že chce spáchať samovraždu. 

„Dnes som bola svedkom tejto nepríjemnej situácie a chcem vyjadriť dosť veľké znechutenie z ľudí, ktorí prechádzali okolo mladého chlapca. Ani jeden človek sa nad ním nepozastavil. Prišlo mi úplne normálne zavolať 159, aj keď by sa skokom možno nezabil, no mohol si spôsobiť vážne zranenia,“ píše čitateľka Alžbeta.

Mestskí policajti prišli na miesto vo veľmi krátkom čase, podľa čitateľky to bolo menej ako 5 minút. S mladíkom sa začali rozprávať a snažili sa ho upokojiť. Jeden z policajtov ho nakoniec schmatol a stiahol dozadu na zem. Vďaka zásahu príslušníkov mestskej polície sa tak podarilo zabrániť nešťastiu. Muža napokon previezli na psychiatrické oddelenie do žilinskej nemocnice.

„Ľudia by sa mali nad sebou zamyslieť. Všetci sa tvárili, že ho nevidia a nepočujú. Je to naozaj smutné,“ dodáva čitateľka.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu